16 November 2009

Telah siap dimasak..tunggu masa nak soro je...

Semalam..pekena mee goreng basah aje..anak2 bila sebelah malam tak berminat dengan nasi

Kuah rojak, diperbuat dari ikan selayang..ikan beli kat Maju ikan Pulau Kambing, harga memang murah disana kalau nak banding dgn Pasar Chabang Tiga & Pasar Payang & ikan pun segar

Ptg ni dpt makan rojak betik..betik dari pokok sendiri, jambu air pun dari pokok sendiri, kerepok keping beli sendiri tapi yg buat bukan aku sendiri....

Hmm..habis lauknya..yg tinggal ikan saje, siapa yg makan byk sangat tu..tentu sedap


Org KL panggil cokodok...org ganu panggil jeput. Ini jeput kalau bubuh udang sedap woo cicah pulak dgn lada kerepuk




1 comment:

  1. Rojak betik tu favourite Ayah Long. Bila Cik Da buat, jangan lupa pos ke Ayah Long.

    ReplyDelete